Princip for elevers brug af cykler i skoletiden

Formål:

• Princippet for elevers brug af cykler i skoletiden skal sikre, at elever færdes trygt og sikkert i tiden på Halgård, samt at eleverne lærer at færdes på egen hånd i trafikken.

Mål:

• At elever kan cykle i grupper
  • At Halgård Skole kan deltage i arrangementer uden for skolens område uden at skulle bruge ressourcer på transport
  • At eleverne lærer at færdes sikkert i og omkring Mejdal-Halgård på cykel
  • At eleverne lærer færdselsregler

Skolens ansvar:

• Halgård Skole tilstræber, at orientere i god tid når eleverne skal cykle i skoletiden.
  • Halgård Skole sikrer, at elever til og med 4.klasse aldrig færdes uden ledsagende voksne.
  • Halgård Skole orienterer eleverne om den mest hensigtsmæssige rute, særlig vægtet med hensyn til sikkerhed.
  • Halgård Skole sikrer, at eleven modtager færdselsundervisning og cykeltræning i trafikken på 6. årgang.
  • Halgård Skole sikrer at eleverne cykler i lærerkoordinerede grupper på 5., 6. og 7. årgang. På 5. årgang cykler der altid en voksen med i sidste gruppe.
  • Halgård Skole sikrer, at eleverne bruger den medbragte cykelhjelm.
  • Efter aftale med læreren kan elever i 5. – 7. årgang cykle hjem efter deres idrætstøj eller computer

Forældrenes ansvar:

• Forældrene sikrer, at eleven altid har cykelhjelm og cykellygter med når eleven skal cykle i skoletiden.
  • Forældrene sikrer, at elevens cykel er klargjort når eleven skal cykle i skoletiden.
  • Forældre skal ved indskrivning underskrive en cykeltilladelse, som er gældende for tiden på Halgård Skole.
  • Forældre sørger selv for transport såfremt de vurderer, at deres barn ikke er klar til at begå sig sikkert i trafikken.
  • Forældre sikrer, at vejen fra skolen til Mejdal Hallen og retur er kendt og tryg.

Rådet for sikker trafik skriver bl.a. om 10-12 årige:
I denne alder kan de fleste børn klare en mere udfordrende skolevej alene på cykel.